Stiften

Stiften, Lagt på nettet den 24. oktober 2004 kl. 11

Idyllisk ser det ud på forsiden af oplægget til “Fremtiden i Sjelle”. I går diskuterede omkring 25 personer, hvad der kan skal til for at gøre byen bedre. Foto: Helene Bagger

En meget lokal udgave af det populære computerspil Sim City havde i går premiere som brætspil i Sjelle Forsamlingshus. Spillet, som gik ud på at udvikle Sjelle over 15 år på halvanden time, var en del af den workshop, som Sjelle Bylaug stod for i forbindelse med projektet Fra landsbyafvikling til landsbyudvikling.

Undervejs i spillet skulle deltagerne blandt andet tage stilling til, om de ville have en døgninstitution med vanskelige unge og netcafé, og om de ville have et område med halmhuse, selv om der gik rygter om, at de skulle bebos af mennesker fra en sekt. Til gengæld var der hver gang en form for støtte fra kommune eller stat.

Undervejs i spillet kunne man så sætte grønne områder, huse eller andre nye byggerier på det oversigtskort over Sjelle, som Rasmus Cassøe og Christian Larsen fra firmaet Sven Allan Jensen A/S i Aalborg havde fremstillet til lejligheden.

I spillet fik Sjelle tilføjet en skønhedsklinik, men det var tydeligt, at byens borgere ikke er interesseret i at udvide byen med nye parceller, fortalte formanden for Sjelle Bylaug, da spillet var færdigt.

Omkring 25 personer deltog dagen igennem i arrangementet.

Til middag gik nogle af de ældre hjem, mens nogle unge kom til.

Undervejs skulle deltagerne også lege med Lego-klodser, da de gruppevis skulle fjerne nogle af byens grimmeste huse.

Helia med den gamle fabriksbygning og det stor gule hus blev nævnt nogle gange, men en deltager mindede om, at fabriksbygningen også har en historie.

Et ønske om stier omkring byen var et andet emne, som blev vendt. Som en far sagde: “Hvor skal vores børn lære at cykle i denne by? Der er ingen steder”.

Oplagte samlingssteder er der heller ingen af, og både det og stier rundt om byen er noget af det, som man håber at kunne gøre noget ved i projektet, som Landdistriktspuljen under Indenrigsministeriet har støttet med 200.000 kr.