Bestyrelsen

Valgt 27. februar 2024 
Opdaterer 29. februar 2024

Sjelle Bylaugs bestyrelse

Formand (1 år) Visionsudvalg – Termonet – Solcelle- sti- legeplads
Steen Andersen Frøslev steen@froeslev.com. / kontakt@sjelle.dk
Voldbyvej 17, Sjelle 22161117
Næstformand (2 år) Stiudvalg
Thomas t_firben@hotmail.com
Voldbyvej 28  
Oldermand (1år) Arbejdsgruppen Termonet
Niels Jacobsen niels@sjelle.dk
Voldbyvej 72, Sjelle  
Sekretær (2 år) Trafikudvalget – Visionsudvalg – kontaktperson Landsby
Anders Birch anders.birch@city.dk
Rytterbakken 8  
Oldermand (1år)  
Ole Kallehauge ok@sjelle.dk
Voldbyvej 18  
Olderkvinde (1 år) Kasserer
Marie Jensen marie@godthug.dk
Stationsvej 9  
Suppleanter (1 år)  
Lilian  
Lotte  
Older-revisor (1 år) Older-revisor suppleant (1 år)
Kim Kristian

En tanke om “Bestyrelsen

 1. Godt liv i “Vilde vidunderlige Danmark”

  Ophold i naturen og den friske luft giver lise til krop og sjæl og ro i sindet. Det er rart at have i et frirum hvor virusproblemer ikke er så hæmmende for vore udfoldelsesmuligheder. Under naturtemaet “Vilde vidunderlige Danmark” hyldes vores vilde natur, og i debatten om biodiversitet sættes positivt fokus på en varieret oplevelse. I den forbindelse er det relevant at opmuntre med formidling af autentiske fortællinger om naturen og livet på landet på en tid, hvor livet også var lidt anderledes, dog på en nogen anden måde end med virusproblemer.

  Positive fortællinger om naturen og om livets vante gang på en lille bondegård tæt ved en tørvemose på den tid da seniorer var børn og arbejdet var lidt mere besværligt, er temaet i bogen ”Den lille bondegård ved mosen” – ISBN 978-87-7190-975-3. – Det var tiden, hvor økologi var en helt naturlig ting, da der ikke var råd til kemiske sprøjtemidler, megen kunstgødning og den slags – tiden hvor der manuelt blev høstet med leen hele vejen rundt om kornmarken før, der skulle høstes med selvbinderen, så intet af det dyrebare korn gik til spilde – tiden hvor traktoren så småt begyndte at afløse hesten som trækkraft rundt omring på bondegårdene – og tiden hvor køerne fik lov til at græsse lidt græs langs markvejen, når de blev hentet hjem til malkning.

  I bogen fortælles om mennesker og dyr og ikke mindst også om naturen. Lidt mere specielt beskrives især den store betydning tørvemosen havde for lokalbefolkningen på den tid. Tørvemosen vil sikkert fortsat bestå, men de kulturelle præg og minder, der viser hvordan mennesket ved slid og flid påvirkede landskabet, udviskes efterhånden. I bogen fortælles blandt andet om arbejdet i mosen i forbindelse med tørvene om græsning af kreaturerne og så videre, såvel som om rekreative aktiviteter og fornøjelser som leg, lystfiskeri og interessante vandreture, hvor mosens specielle planter og dyr kunne betragtes på nært hold.

  (NB: Hvis du gerne vil vide lidt mere om handlingen i fortællingerne, kan dette gøres ved at gå ind på en net-boghandels hjemmeside (evt. via siden pricerunner.dk). Indtast titlen i søgefeltet. Klik på bogen, så kommer du ind i lidt beskrivelse om handlingen).

  Alt godt fremover!

  M. v. h. – Venner af naturen og livet på landet, der gerne vil formidle noget autentisk og positivt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.