Tre Vindmøller i Sjelle på vej

VINDMØLLER I LANDBYER KAN OGSÅ VÆRE SMUKKE
I Skanderborg har byrådet tiltrådt, endnu en ny strategi og politik for, placering af VE – anlæg.

Det er ikke lykkedes os at finde egnede placeringer, hvorfor vi nu vælger at følge anbefalingerne som nævnt på sidste Landsbykonference, og fra FVSS (Foreningen mod Vindmøllerplaceringer mellem Sjelle og Skjørring)”, lyder det fra Skanderborg.

Fra Landsbykonferencen lød det da også, at små energianlæg ved landsbyer vil understøtte landsbyudviklingen og samtidig være de meste robuste og bæredygtige anlæg.
Dernæst er der lyttet til anbefalingerne og høringssvar fra Sjellegruppen FVVS, som kun har modstand mod placering af vindmøller mellem landsbyer”, der altså kun peger på problemet af arealer mellem landsbyer som problematisk.

For at opretholde landsbyudviklingen og for at vise at Skanderborg gerne lader sig inspirerer af borgerne – også i landsbyerne – vil vi snarest stikke spaden i jorden i Sjelle.

Ikke mindre end tre, forholdsvis små vindmøller, opsættes på kommunal jord / byjord i Sjelle. “Vi er klar med spaden”, lyder det, og tilføjer at arbejdet vil gå i gang i løbet af sensommeren 2024.

Vindmøllerne vil af udseende blive i et mere moderne udtryk, og vil ”smelte sig sammen” med landsbyen og landsbyidyllen.

Dog vil der kunne blive en smule støj og skygge / lys påvirkning, men det vil hovedsageligt kun ramme i folks baghaver, oplyses det.

Placeringerne vil være på det kommunale anlæg ved Mindevej, på Byjorden ved Sjelle Kirke og på trekantområdet ved Udsigten.

Når de nye møller er opført og sat i drift, vil møllerne kunne levere strøm til hele landsbyen i Sjelle og Sjelle Mark, samt en del af Herskind.

Vi er glade og stolte over, at vi i Skanderborg nu kan vise, at vi alvorligt mener, at vi selv tager ansvar og del i at løse klimaudfordringerne og ikke bare køber os til grøn strøm fra statens forventede store vindmølleanlæg i de vestlige farvande.” ”Hvorfor skulle vi da også være med til at genere lystsejlerne der”, lyder der fra formanden fra Klima- Miljø- og Planudvalget som også nævnt på tidligere stort borgermøde på Fælleden.

SAF/ Sjelle.dk  den 1. april 2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.